SEO

Zoekmachine Optimalisatie (SEO)

Het optimaliseren voor zoekmachines (SEO, ofwel Search Engine Optimization) is vaak het eerste waaraan gedacht wordt bij online marketing. Vaak wordt het als belangrijkste tool gezien. Een van de redenen is de wens om op Nr 1. in Google zoekresultaten te staan, iets dat SEO “specialisten” graag beloven. Zoekmachine optimalisatie is tegenwoordig echter een middel om strategisch gevonden te worden. Een nuchtere kijk op SEO is daarmee de eerste stap!

 

De pijlers van SEO

Zoekmachine optimalisatie bestaat al een hele tijd. De vroegere methodes van zoveel mogelijk “keywoorden” in een tekst stoppen om hoog te scoren worden tegenwoordig flink door zoekmachines afgestraft. Het is belangrijk om te optimaliseren met een balans tussen de verschillende “pijlers”.

Pijlers van SEO

Om te optimaliseren zijn er 3 verschillende onderdelen: Techniek, Content en Linkbuilding.

Techniek richt zich voornamelijk op de bouw & structuur van je website, plaatsing van zoekwoorden en de samenhang van teksten.

Content is de daadwerkelijke geschreven tekst. Het is tegenwoordig steeds belangrijker om dynamische, relevante en interessante content aan te bieden! Content is King heeft zeker een kern van waarheid.

Linkbuilding is het verwijzen van en naar jouw website(pagina`s). Dit is te vergelijken met wetenschappelijke artikelen: Hoe meer mensen naar jou refereren en hoe vaker jij goede werken citeert, hoe belangrijker je bent!

Een extra factor die steeds meer is gaan meespelen is Social Media. Aangezien platformen zoals Facebook steeds meer aan terrein winnen (en zelf zoekmachines worden) krijgen deze meer invloed op het SEO proces. Belangrijk om niet te vergeten dus ūüôā

 

Waarom zoekmachine optimalisatie?

Omdat je met optimalisatie daar bent waar een klant zoekt: het oplossen van een probleem! Door brainstormen over klantproblemen en een zoekwoordenanalyse van de juiste termen zoeken we uit waar jouw klant zich bevindt. Door krachtige content te schrijven weet deze jou te vinden. En door het technisch verbeteren van je website en het verzamelen van relevante links weten zoekmachines dat jouw website voorrang verdient.

 

SEO diensten
Zoekwoord 
Analyse

Het bepalen van klantproblemen en analyseren van relevante zoektermen

Content Creatie

Bedenken, schrijven &
optimaliseren van relevante
content

SEO Techniek

Technisch beoordelen & aanpassen van optimalisatie punten

Link Building

Verzamelen, cre√ęeren & genereren van relevante kwaliteit links

 

Meer weten over zoekmachine optimalisatie of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Neem contact met mij op!