SEA

Zoekmachine Adverteren

Adverteren via zoekmachines is een gemakkelijke en snelle manier om jouw bedrijf of product betaald naar voren te laten komen op het web. Binnen een korte termijn kunnen campagnes opgezet worden om relevant bezoekers op jouw website te krijgen of jouw bedrijf/product te promoten. Klinkt goed toch?

 

Waarom online adverteren?

Online Adverteren via SEA staat vooral bekend om Adwords. Dit zijn de betaalde advertenties die in verschijnen in zoekmachine resultaten. Maar adverteren via zoekmachines biedt meer. In principe zijn er drie mogelijkheden:

Branding: promoot jouw bedrijf, dienst of product daar waar jouw doelgroep zich op het internet bevindt. Via het Google Display Netwerk plaatsen we converterende banners en via Youtube kunnen productvideo`s of informercials gepromoot worden.

Leadgeneratielaat geïnteresseerde leads jouw website bezoeken. Door te richten op problemen van klanten met Adwords, maken deze kennis met jouw bedrijf en jouw oplossingen. Hierbij spelen goede landingspagina’s & CRO een grote rol!

Product verkoopdirect je producten onder de aandacht brengen? Door strakke advertenties in Adwords op te zetten of Google Shopping in te zetten bereik jij personen die actief online shoppen!

SEA Funnel

SEA best practises

Een van de problemen in de markt van digital marketing is het onzorgvuldig opzetten van campagnes. De assumptie om snel geld te verdienen door een campagne op te zetten en daarna te vergeten wordt nog té vaak gemaakt. Een paar punten waar je rekening mee kunt houden:

Optimalisatie | Het opzetten van een campagne is 1 ding. Het echte werk zit in het relevanter maken van advertenties, je doelgroep aanscherpen en je prestaties (zoals CPA) verbeteren.

Go Local | Er zijn maar weinig bedrijven die in heel Nederland (of de wereld) opereren. Adverteer daar waar het voor jouw bedrijf het meest relevant is. Dit testen kan veel opleveren!

SEO combinatie | Adverteren is een hele goed tool om gevonden te worden, maar in combinatie met zoekmachine optimalisatie kan je vindbaarheid op het web pas echt uitblinken.

 

SEA diensten

Meer weten over zoekmachine adverteren of vrijblijvend de mogelijkheden bespreken? Neem contact met mij op!