Marketing Automation

Marketing Automation voor MKB, ZZP & Startups

Marketing Automation is het gebruik maken van een geautomatiseerd systeem om leads aan jou te binden en door de customer journey heen te leiden. Het proces van automatische systemen i.c.m. content creatie & een online strategie wordt ook wel inbound marketing genoemd. Het grotere plaatje als het ware.

Marketing automation MKBDoor leads op het juiste moment bepaalde informatie te sturen (via e-mail, pop-ups of social media) kan een lead automatisch (zonder veel manuele handelingen) door zijn of haar vraagproces worden gestuurd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van touchpoints van de lead (bijv. een website / paginabezoek of een aanvraag) die automatische processen triggeren.  Het doel is om deze leads uiteindelijk te laten converteren of in contact met sales te laten komen.

Door gebruik te maken van marketing automation zorg je ervoor dat leads al in een eerder stadium binnen de customer journey kunt bereiken en aan je kunt binden. Hierdoor vergroot de kans op een uiteindelijke conversie.

Voor MKB, ZZP & Startups?

Regelmatig wordt aangenomen dat marketing automation alleen voor de grote enterprise bedrijven is weggelegd. Niets is minder waar gelukkig. Met ruim 7000+ tools op de markt, waarvan veel bijzonder innovatief en schaalbaar, zijn er zeker betaalbare systemen voor iedere grootte. Een keuze maken hierin is vaak lastiger. Ik help je even op weg:

Marketing automation voor MKB

Voor een MKB organisatie zijn er veel pakketten die heel goed inspelen op deze markt. Vaak zijn dit schaalbare MA pakketten (zoals AutopilotHQ, Engagebay of DRIP) die goed aansluiten op de specifieke branche. Het fijne is dat deze tools vaak relatief goedkoop zijn bij de opstart. Pas als het systeem draait en ook echt iets begint op te leveren ga je naar een acceptabel prijsniveau. Een gemiddelde MKB organisatie heeft dit dan echter al lang er uit. Starten was nog nooit zo eenvoudig, zeker niet met een goede Freelance online marketeer!

Marketing automation voor ZZP

ZZP’ers starten normaal gesproken met een vrij eenvoudige marketing automation. Belangrijk is dat een website voldoende verkeer (traffic) oplevert om zinvol te zijn. Ben jij echter al goed op weg, of juist heel zichtbaar op social media? Dan zijn er zeker mogelijkheden! Denk bijvoorbeeld aan een Chatbot (manychat) als marketing automation, of een all-in-mailsysteem als Get-Response. Start je MA succes!

Marketing automation voor Startups

Voor Startups geldt eigenlijk hetzelfde als voor MKB organisaties: je wilt dat je marketing automation schaalbaar is. Het enige verschil waar je rekening mee dient te houden is dat startups mogelijk sneller uit het pakket groeien. Kies daarom voor een pakket dat snel en goed met je uitbreidt, zonder hevige groeipijnen en kosten. Hubspot is een mogelijkheid, maar wordt op de lange termijn prijzig. AutopilotHQ is een daarnaast ook een goede start!

 

Marketing Automation tools

Een selectie van de Marketing Automation Tools waar ik jou en je organisatie o.a. mee kan helpen:

  • Sharpspring – Marketing Automation & CRM Software
  • Get Response – Email Automation, Landingpages & Webinars
  • Autopilot HQ – Slimme e-mailmarketing automation & livechats
  • Engagebay – Email Automation, Landingpages & Formulieren
  • HubSpot – Alles in één Inbound tool, maar dan wel Modulair
  • ManyChat – Facebook messenger Chatbot
  • Tidio Chat – Slimme chat voor op je website
GetResponse automation voor MKBAutopilot Marketing Automation MKBsharpspring voor mkb

Meer weten over een marketing automation of gewoon eens sparren over de mogelijkheden? Ik denk graag met je mee!